CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

maandag 29 december 2008

Street Kings - harde actie


Tom Ludlow is een politieagent die het na de dood van zijn vrouw niet zo nauw neemt met de wet en altijd volgens zijn eigen regeltjes opereert. Wanneer er bewijsmateriaal opduikt waarmee hij schuldig lijkt aan de dood van een collega, moet hij het opnemen tegen de politiecultuur waar hij al z'n hele carrière onderdeel van uitmaakt.

Een goeie film met Keanu Reeves die hier een keiharde politieagent speelt en hier maar weinig emoties bij toont. Wel goeie actie en acteerwerk van Keanu en dat van Forest Whitaker is altijd wel goed. Is een aanrader voor iedereen die van thriller/actie en drama houdt.

Cijfer een 7.

zondag 21 december 2008

Transporter 3 - niet zo boeiend


Frank Martin, de chauffeur die zonder te vragen pakketjes bezorgt, wordt wederom gevraagd te bemiddelen. De dochter van een politicus uit de Oekraïne is ontvoerd en het is aan Frank om haar te bevrijden.

Jammer dat deze film tegenvalt. De actie is wel goed maar het verhaal is dit keer erg saai. De allereerste Transporter was een verrassend succes en daarop moest een vervolg komen. De tweede was nog wel aardig met een aantal ongeloofwaardige actiemomenten maar deze derde is op de actie na niet boeiend genoeg. Hopelijk blijft het bij deze laatste film.

Cijfer een 6.

zondag 14 december 2008

Felon - verrassend goed


Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.

Dit is zeker voor de fans van Prison Break een aanrader. De film heeft mij verrast en heeft een goed verhaal, misschien wel een beetje over-the-top. Maar de film verveelt in ieder geval geen minuut. Val Kilmer speelt erg goed en ook Harrold Perrineau beter bekend uit de serie Lost als Michael Dawson speelt als doorgedraaide cipier opvallend goed.

Cijfer een 8.

zaterdag 6 december 2008

Burn After Reading - moderne klucht


Osbourne Cox is een voormalige CIA-agent die na zijn ontslag begint aan zijn memoires. Zijn inhalige en overspelige vrouw ziet de digitale versie daarvan aan voor hun financiële gegevens en gaat ermee aan de haal. Wanneer die gegevens vervolgens op straat komen te liggen, zien twee sportschoolmedewerkers het aan voor gevoelige CIA-informatie en proberen Osbourne te chanteren. Dat leidt tot meer problemen dan ze aankunnen.

Een nieuwe film van de gebroeders Coen bekend van o.a. Fargo, the Big Lebowski en de vorig jaar nog bekroonde oscar (4) film No Country For Old Men. De film begint wat traag maar begint na een half uur te boeien en is af en toe ook wel grappig. Verder een goeie cast aan acteurs en dat maakt de film ook de moeite waard om te zien met wat onbekende acteurs had deze film het niet gered.

Het einde valt wat tegen en had beter gekund verder een leuke gebroeders Coen film die je gezien moet hebben.

Cijfer een 7.